Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

söndag 31 januari 2010

På en öde ö


Nu ska jag berätta om det fantastiska äventyret vi har varit med om idag. Historien börjar redan ombord på lågprisflyget påväg mot Afrika. Mr Carrothead, som vägrade ta ett lågprisflyg och insisterade på första klass flög före oss till Kenya.

Hursomhelst var det lugnt ombord på flygplanet. Vi satt tätt packade i ett ett trångt och varmt flygplan. Det började bli så pass varmt inne i kabinen att folk började fundera om airconditionern slutat fungera. Därför bad Maria en flygvärdinna att kolla med kaptenen om han/hon kunde, om möjligt, dra ner värmen något. Efter några minuter slogs högtalarsystemet igång och en sluddrig kvinnoröst som påstod sig vara kapten utannonserade något som liknade detta. "Jaaaah heeeaater Kaaatt...rine! oooock jagh... Faaaan! är kaphten. på... det är. *massa sludder* ochh var inte oooooorooliga!" varpå total panik utbröt ombord.

För att göra en lång historia kort så kraschade vi i Atlanten. Vi lyckades samtliga simma till en ö. Endast vi från GR verkade ha hittat den här ön.

Efter den uppskakande upplevelsen och en inte så lite ansträngande simturen så var vi otroligt hungriga. Vi hittade en ko, en höna, en get, en olivbuske och ett morotsträd. Då Marias glutenfria mjöl hade klarat sig undan vattnet (plastpåse!) så bestämde vi oss att göra en paj.

Vi trixade en del för att få fram ingredienserna, men efter ett tag var den klar. Innan vi hann äta den så vart vi dock räddade och fick åka helikopter till Marias kök för att äntligen få smaka den.

Mr Carrothead kommer säkert att läsa det här och du behöver inte oroa dig. Vi är oskadda och pajen blev en succé!

Mvh GR via Nils

Receptet

4 dl crème fraiche
2 ägg
500g rivna morötter
1 dl riven ost
150g feta, tärnad
svarta oliver
1 klyfta vitlök
peppra och salta efter tycke

pajdeg som förgräddas.

1 kommentar:

  1. Oh milda karotter! Vad glad jag blir att ni är helskinnade och att ni tycks klara er så bra, även på en öde ö!
    Men tro inte att ni kan ta det lugnt för det, nästa söndag måste ni kompensera för min uteblivna middag igår. Då vill jag ha något riktigt afrikanskt och vällagat. Det är bäst att ni börjar öva...

    SvaraRadera