Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

söndag 10 januari 2010

En godbit

Kan inte riktigt motivera det här youtubeklippet, på vår otroliga matblogg, förutom med att ett gott skratt alltid smakar gott!

Er fantastiska
Mr Carrothead

3 kommentarer:

  1. Jag tipsar om något enkelt och supergott. Lax med Teriakisås. Man kokar upp lite potatis och grönsaker som ärtsidor eller brockoli eller likande, beror på vad man gillar. Och sen så lägger man ner laxfilér i en plåt, höll sedan över teriakisås efter hur mycket man vill ha. Kom ihåg bara att använda folié under och över laxen, gör det till ett litet fint knyte. In med laxen i ugnen i 20-25 min. Klart för servering med potatis och grönsaker. Det är enkelt, gott, nyttigt och inte allt för dyrt heller om man köper färska filér, om det är frysta blir det lätt mos av det hela.

    Jag brukar göra den maträtten ganska ofta på Irland. Men tror den har en insperation från Asien, så då ni reser dit kanske ni kan testa det tipset ;)

    //Matilda

    SvaraRadera
  2. Hej Matilda!

    Tack för det fina tipset! Vi ska ta med det i funderingarna. Kanske borde vi prova din irländska söndagskyckling också, när vi åker till Irland?! :)

    /Maria

    SvaraRadera
  3. Oooh. Ja! Lax med teriakisås är otroligt gott. Jag ska då garanterat testa ditt recept, lovar att posta resultatet här på GR.

    Hoppas du har det bra på den evigt gröna ön!

    Bamsekram / Nils

    SvaraRadera