Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!
Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!
Mr Carrothead
Alltid kritisk. En av vårt århundrades mest erkända matkritiker som kan särskilja över 2000 olika smaknyanser i något så enkelt som vatten.
Nils
Alltid sugen. Modifierar till någras förskräckelse recept utan pardon och tackar inte nej till väl tillredd sushi. Har lärt sig pastakokandets svåra konst av en äkta italienare.
Maria
Alltid hungrig. Höftar lite för ofta, har en förkärlek till fransk mat, särskilt lammkött och är en mästare på att koka ris. Har sina matlagningsrötter i det Franska köket.
Olivia
Alltid törstig. Rådgivare i köket som baserar sina förslag på gastronomisk kunskap med rötter i idéhistoria. Känd för sina chokladtryfflar och sin kärlek till vitlök.
Jag tipsar om något enkelt och supergott. Lax med Teriakisås. Man kokar upp lite potatis och grönsaker som ärtsidor eller brockoli eller likande, beror på vad man gillar. Och sen så lägger man ner laxfilér i en plåt, höll sedan över teriakisås efter hur mycket man vill ha. Kom ihåg bara att använda folié under och över laxen, gör det till ett litet fint knyte. In med laxen i ugnen i 20-25 min. Klart för servering med potatis och grönsaker. Det är enkelt, gott, nyttigt och inte allt för dyrt heller om man köper färska filér, om det är frysta blir det lätt mos av det hela.
Jag brukar göra den maträtten ganska ofta på Irland. Men tror den har en insperation från Asien, så då ni reser dit kanske ni kan testa det tipset ;)
Jag tipsar om något enkelt och supergott. Lax med Teriakisås. Man kokar upp lite potatis och grönsaker som ärtsidor eller brockoli eller likande, beror på vad man gillar. Och sen så lägger man ner laxfilér i en plåt, höll sedan över teriakisås efter hur mycket man vill ha. Kom ihåg bara att använda folié under och över laxen, gör det till ett litet fint knyte. In med laxen i ugnen i 20-25 min. Klart för servering med potatis och grönsaker. Det är enkelt, gott, nyttigt och inte allt för dyrt heller om man köper färska filér, om det är frysta blir det lätt mos av det hela.
SvaraRaderaJag brukar göra den maträtten ganska ofta på Irland. Men tror den har en insperation från Asien, så då ni reser dit kanske ni kan testa det tipset ;)
//Matilda
Hej Matilda!
SvaraRaderaTack för det fina tipset! Vi ska ta med det i funderingarna. Kanske borde vi prova din irländska söndagskyckling också, när vi åker till Irland?! :)
/Maria
Oooh. Ja! Lax med teriakisås är otroligt gott. Jag ska då garanterat testa ditt recept, lovar att posta resultatet här på GR.
SvaraRaderaHoppas du har det bra på den evigt gröna ön!
Bamsekram / Nils