För att fira det höga besökarantalet på bloggen bestämde sig GR för att laga ett riktigt mästerverk till gourmetmiddag.
På menyn stod laxpastasås toppat med en ruccolasallad.
Pastan kokades i två varianter, den ena Girandole-Torsades n34 och den andra Sempers glutenfria fiber Linguini.
Till den al dente kokade pastan serverades:
- Stek finhackad lök i lite olja.
- Tillsätt kallrökt lax i små bitar.
- Rör om tills att laxen är genomstekt.
- Häll på en ansenlig mängd Crème fraiche.
- Svartpeppra, ev. salta försiktigt
- Servera rätten med en sallad med citronolja/vinaigrette för att balansera upp smakerna.
Ja, att Nils tappade saltkaret i maten gjorde ju inte saken bättre. Ett lämpligare och något mer hälsosamt sätt att fira på hade varit att föredra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar