Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

onsdag 6 januari 2010

Ett vinnande bloggkoncept


För att fira det höga besökarantalet på bloggen bestämde sig GR för att laga ett riktigt mästerverk till gourmetmiddag.

På menyn stod laxpastasås toppat med en ruccolasallad.

Pastan kokades i två varianter, den ena Girandole-Torsades n34 och den andra Sempers glutenfria fiber Linguini.

Till den al dente kokade pastan serverades:
  • Stek finhackad lök i lite olja.

  • Tillsätt kallrökt lax i små bitar.

  • Rör om tills att laxen är genomstekt.

  • Häll på en ansenlig mängd Crème fraiche.

  • Svartpeppra, ev. salta försiktigt

  • Servera rätten med en sallad med citronolja/vinaigrette för att balansera upp smakerna.
Mr Carrothead säger:
Ja, att Nils tappade saltkaret i maten gjorde ju inte saken bättre. Ett lämpligare och något mer hälsosamt sätt att fira på hade varit att föredra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar