Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

söndag 17 januari 2010

Nedslag med glassbomb

Som vanligt, tja det är ju andra matresan så det börjar bli vanligt nu, började det hela med goda avsikter att följa ett recept. Meeeen som vanligt slutade det vid ingredienserna och insikten om att ingen hade cherry brandy eller ides åka och inhandla nämnda vara. Receptet var väldigt elegant, värdig Mr Carrothead. Det innehöll: vaniljglass, chokladglass, chocolate cookies, körsbär och den icket existerande cherry brandy. Raskt togs beslutet att använda Nils cointreau som substitut och körsbären ersattes med Navarra apelsiner (alltid lika saftiga).



Tillslut innehöll bomben:

Chokladlgass
Vaniljglass
Chocolate cookies (glutenfria)
Filéad apelsin + skal (finhackat)
Cointreau


Till servering:

Pistagenötter
(Maräng)


Allt blandades hastigt och våldsamt samman av Nils. Trycktes ner i en bunke för att få rätta bom formen och in i frysen. Arbetet avbröts här av en välbehövd paus Spank The Monkey som undertecknade VANN!!! WOHOOO


Efter vinsten beslöts det att bomben nooog var klar. Eller tja vi ville äta en då och inte sen. Varför sen? Nu är alltid bättre! Bomben var inte riiiktigt bombig om vi så säger. Den var mer åt marängsuiss hållet så med några maränger på tillsammans med mer apelsin och massor med pistagenötter var härligheten klar. Om än i omstöpt form. (Sch, säg inget till Mr Carrothead) Marängsuissen var väldigt fancy och fick med berömt godkänt av alla inblandade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar