Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

tisdag 5 januari 2010

IKEA-mat

GRs utsända Maria rapporterar idag från en kulinarisk resa till IKEA i Sundsvall.
Vistelsen inleddes med en traditionsenlig varmkorv, med bröd, vilket hör till ovanligheten för den glutenintoleranta. IKEA har inte bara glutenfritt korvbröd, utan även glasstrutar, pasta och bröd till maten finns att få glutenfritt. Dessutom har de grym koll på maten som de serverar.

Till middagen intogs en spännande kyckling med rotsaker och morotssås. För att vara en sådan stor apparat, lite i stil med en skolmatsal, så smakar maten alltid förvånansvärt gott på IKEA, och Maria kunde mätt och belåten återvända hemåt till nordligare trakter. Lite besviken blev hon dock på chokladmoussen till efterrätt som hade ett lager chokladmousse-skinn på sig.

1 kommentar:

  1. Morotssås!? Vafalls? Har ni ingen skam i kroppen kvinna? Så ohyggligt barbariskt! Detta kommer jag inte att glömma i första taget.

    SvaraRadera