Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

lördag 9 januari 2010

Bokcafé Pilgatan

En fin vinterdag som denna, passade Nils och jag på att ta oss en uppfriskande promenad, med destination Bokcafé Pilgatan.

Ingen av oss hade tidigare besökt Pilgatan så det var med viss nyfikenhet som vi steg in i bokcaféet. Inne i caféet samsas böcker och målningar bland gamla möbler och cafégäster. Det hembakade fikat får godkänt och teet som serveras är rättvisemärkt, och kanske även ekologiskt. Det finns både fika och matigare veganska och vegetariska alternativ för den som inte bara vill fylla på sötmagen.



Vad som gör att Bokcafé Pilgatan är ett ställe som jag kommer återvända till är nog främst det glutenfria hembakade utbudet på fika och mackor. Kanelbullen var väldigt kanelig och god, och ägarinnan (?) till caféet hade stenkoll på läget, då hon själv bakat bullarna.

Även den lite lantliga och något spartanska känslan, som caféet förmedlade gör att de lätt är värda ett besök, kanske för en paus från Umeås stadspuls (om det nu finns en sådan), eller för en välförtjänt vila från det hetsiga pluggandet.



Så unna dig själv en lugn stund, och ta dig till bokcaféet på Pilgatan i Umeå. Barnen, om du har sådana, kan leka i barnrummet med den lilla dörren och de många böckerna, medan du njuter av en stämningsfull fika för en billig penning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar