Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

måndag 4 januari 2010

I've got a fish cooking in the oven

Studenter har en viss tendens att länsa kyl och frys innan de åker hem för juluppehåll, som om de inte vore helt säkra på om de någonsin kommer tillbaka. Även GRs medlemmar kan sälla sig till den skaran, och därför var det med viss förtvivlan som jag tittade in i en nästan ekande tom frys idag.

Räddningen, när kylan ute gjorde att en tur till matbutiken kändes onödigt jobbig, blev tre stackars laxfiléer som köpts färska och sedan frysts in. Dagens lärdom: Det är skillnad på lax och lax (dessutom är den färska laxen ofta billigare än den frysta).

Med lite smör, basilika, salt och peppar blev den tinade laxen prima skinka i ugnen på 200 grader i lagom lång tid.
Till denna saftiga anrättning serverades något tråkiga makaroner.
Kombon Mary använde sig av fina avledande manövrar för att komma över några munsbitar, jag tolkar det som att det inte bara var jag som tyckte att laxen blev himmelskt god.



Mr Carrothead säger:
Att tillaga lax i ugnen är ju något av det mest simpla man kan företa sig, att resultatet inte brändes vid är dock förvånande när det är uppenbart att den stackars flickan inte ens kan koka pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar