Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

torsdag 14 januari 2010

Lyxig måndagsmiddag

Nu när några intensiva dagar är över, kan jag berätta om min otroligt lyckade middag från i måndags. Den var ungefär lika lyckad, som söndagens middag var misslyckad. Väldigt god alltså. :)

Dela två kycklingfiléer i mindre bitar. Fräs på en hackad lök, lite chiliflakes och trattkantareller i lite olja. Sätt i kycklingen och låt allt gjosa runt. Vitpeppra och salta. Häll på lite matlagningsgrädde och soja. Låt körsbärstomathalvor mysa med kort innan servering.
Servera med ris, ruccola och fler körsbärstomater.



Helt galet gott, för att vara en höftning!



Mr Carrothead säger:
För att ha begått ett så fatalt misstag, som att tillsätta chiliflakesen i förvirringen över vilka ingredienser som hon egentligen använde sig av och vilka smaker som passar ihop, så blev resultatet förvånansvärt bra. Chilin gav det hela en spännande nivå som trattkantarellerna inte hade klarat av på egen hand. I vanliga fall hade jag sagt att det vore helgerån att förstöra fin svamp med chili, men på något sätt fick Maria ihop det. Det är en markant skillnad från söndagens måltid, och definitivt ett steg i rätt riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar