Varje Söndag, under den kommande vårterminen, kommer vi att laga antingen en typisk maträtt eller dessert, efter recept, från ett av världens alla hörn. Där emellan bloggar GR om mat!

Maila dina recept till gastromani@gmail.com så får Mr Carrothead avgöra om det är värdigt att publiceras på vår blogg!

onsdag 3 februari 2010

Finfrämmande

Här skulle jag kunna inleda med en lång utläggning om varför man egentligen kallar sina vänner, familj och släktingar för främmande, de är ju trots allt högst ofrämmande. Men eftersom detta är tänkt att vara en matblogg så lämnar vi språkfunderingarna och hänger oss ohämmat åt maten.

Långväga syster kom på middagsbesök, så jag passade på att laga enkel men god mat, foliebakad lax med ugnsrostad potatis och en enkel sallad till.

Laxen fick ett lager typ philadelphia-ost med franskaörtersmak som täcke. Lätt rosépepprad och saltad, inlinad i ett foliepaket med en klick smör fick fisken gotta till sig i ugnen, vid sidan av mandelpotatisslantar med olivolja, rosmarin och lite mer rosépeppar (tack ex-kombo!).
Potatisen blir bäst i ganska tunna skivor på hög värme 225/250 (inte för tunna, då blir det chips).
Salta när du tar ut dem ur ugnen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar